Selasa, 25 Ogos 2009

~ Untuk RenunGan BerSama

kaum kafir sudah bersatu
sy hairan mengapa melayu/Islam sentiasa bersengketa dan bertelagah diantara satu sama lain, sedangkan kaum kafir sudah bersatu dibawah satu lambang -"ROCKET". Dimanakah letaknya kata2 : "BERSATU TEGUH". Selama lebih 60 tahun kaum kafir ini telah bernaung di bawah "DACING" yang dulunya 'kapal layar'. Mereka telah hidup senang, mewah dan bebas sama seperti anak bumi sendiri. Malangnya, kaum ini sangat tamak haloba, mereka masih berasa tidak puas hati, mereka mahu lebih dari apa yang diperolehi nya selama ini.
Mereka tidak akan berpuas hati selagi tidak mendapat kuasa memerintah pula. Setelah mereka sudah merasakan diri mereka sudah kuat, mereka keluar tinggalkan 'DACING' kerana jika berada di bawah dacing mereka sukar untuk merebut kuasa memerintah. Perancangan ini telah lama di rancang, 'menghasut' kaum melayu secara 'halus' - supaya melayu/Islam terpengaruh dengan 'budi baik' mereka. Sekarang sudah tiba masanya untuk mereka bertindak. Mereka sudah nampak kelemahan melayu/Islam - iaitu 'berpecah' kuasa politik, UMNO dan PAS.Mereka sudah hitung bahawa kekuatan mereka akan bertambah kuat jika mendapat 'sedikit' sahaja sokongan dari kaum melayu/Islam. EXCO negeri Perak semasa pemerintahan PAS @ DAP sudah menampak kan mereka sudah berkuasa memerintah di Perak. Tidak mustahil perkara yang sama juga akan berlaku di peringkat pusat jika mereka berjaya menumbangkan kerajaan BN.

Di Copy dr wak-labu

rumusan sy....
- bg pendapat sy keadaan seperti yg diberitahu oleh wak labu ini ada kebenaran nya.. lihat saja bagaimana orang melayu di pecah belahkn oleh org kafir.. baru2 ini di adun permatang pasir bagaimana wakil DAP dr ampang ingin memecah belahkn hubungan Ulamak pas Nik abdul aziz dan Perdana Menteri Malaysia Dato seri najib dengan mengapi2kn wakil2 dari pas.. membangkit kan isu syurga neraka yg dikeluarkan kenyataan oleh nik aziz.. yang menghiran kn tahu kah si kafir ini tentang syurga dn neraka??? apabila lim guan eng dilantik menjadi ketua menteri pulau pinang perkara pertama yg dilakukannya ialah menghapuskan DEB.. dasar ekonomi baru?? tahu kah saudara2 yg berbangsa melayu apakah DEB ini?? DEB inilah yg menyekat kouta2 bangsa bkn bumiputera dalam memasuki ke universiti2 tempatan seperti UITM.. DEb inilah yg mempertahan kan bangsa melayu selama ini.. jika kita menghapuskan nya bermakna kita menghapuskn anak bangsa kita sendiri.. sedar lah wahai bangsa ku...


kenapa perkara ini terjadi???
- ini disebabkn kerana mereka takut orang melayu bersatu.. tambahan jika orang islam bersatu.. peluang mereka untuk menguasai malaysia semakin tipis.. oleh itu perbagai usaha dilakukan dengan menghalang kerajaan perpaduan yg diusahakn bersama anta pas dan umno.. jika perkara ini berlaku hancur punahlah peluang mereka untuk menjadikan kita sebagai bangsa asing dibumi sendiri.. ingat lah bangsaku jangan smpai 1 hari nanti malaysia dipangil malaya semula..Tiada ulasan: